1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Laupäeva õhtul linastub Forum Cinemas kinodes Händeli ooper „Agrippina“
Laupäeva õhtul linastub Forum Cinemas kinodes Händeli ooper „Agrippina“

Laupäeva õhtul linastub Forum Cinemas kinodes Händeli ooper „Agrippina“

29. veebruari õhtul linastub Forum Cinemas kinodes Händeli ooper „Agrippina“, mis on Sir David McVicari esmakordselt MET’i laval taasloodud satiiriline seksist ja võimängust pakatav lavastus.

Lavastaja Sir David McVicar taasloob MET’i laval esmakordselt enda poolt 2000. aastal Brüsseli Monnaie’s lavale toodu, äratades ellu skandaalse maailma, milles Rooma impeerium küll langes, kuid jätkab tänaseni tegutsemist. Nüüdisaegset maailma kõverpeeglis kujutav „Agrippina“ maalib pildi poliitiliste klasside korruptsiooniintriigidest.

Võimujanuse keisrinna Agrippina rollis on Joyce DiDonato, kavala võrgutava Poppeanana astub üles Benda Rae ja saamatu teismeline Nerone on Kate Lindsey. Iestyn Davies portreteerib ambitsioonikat sõjaväelast Ottonet ja Matthew Rose on keiser Claudius, kelle vabastatud troonile Agrippina on otsustanud oma poja seada.

Dirigeerib barokkrepertuaari tõlgendustega kuulsust kogunud Harry Bicket ning koreograafiks on Andrew George.

Ooper linastub Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes laupäeval, 29. veebruaril kell 19:55. Lisaetendused Coca-Cola Plazas on planeeritud 1. ja 9. märtsil.

Head Uudised GoodNews