1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Püha Jüri nimelise preemia pälvis režissöör Moonika Siimets
Püha Jüri nimelise preemia pälvis režissöör Moonika Siimets

Püha Jüri nimelise preemia pälvis režissöör Moonika Siimets

Moonika Siimets
Foto: BFM

Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis toimunud Jüri Sillarti 70. sünniaastapäevale pühendatud Püha Jüri Päeval anti teistkordselt üle Püha Jüri nimeline preemia. Tänavu pälvis preemia filmitudeng ning andekas režissöör Moonika Siimets.

Lisaks 1000-eurolisele rahalisele preemiale, mille panid välja Eesti Kinoliit, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Balti Filmi- ja Meediakool, sai laureaat rändreliikvia, mille on kujundanud klaasikunstnik Ivo Lill.

Moonika Siimets on lõpetanud 2006. aastal Tallinna Ülikooli audiovisuaalkunsti osakonna režii erialal, aastast 2011 õpib ta Balti Filmi- ja Meediakoolis sama eriala magistriõppes. Ta on end täiendanud ameerika kirjaniku, näitlejanna ja stsenaristika guru Judith Westoni meistriklassides ning olnud külalisüliõpilane filmi- ja audiovisuaalse meedia osakonnas Inglismaal University of Central Lancashire`s.

Siimetsa tehtud filmide hulka kuuluvad näiteks dokumentaalfilmid “Maailmameister” (2009), “Moekoer” (2010), “Salme saladus” (2012), lühimängufilm “Aeg ei peatu” (2012) ning hiljuti esilinastunud muusikafilm “Viimane Romeo” (2013).

2009. aastal pälvis Moonika Siimets Eesti Kultuurkapitali aastapreemia kategoorias “Suurim üllataja” filmide “Maailmameister” ja “Moekoer” eest.

Preemia saaja valisid välja Tiina lokk, Tiina Andreas, Ly Pulk, Tanel Toom, Mait Mäekivi, Hardi Volmer, Peeter Simm ja Anneli Ahven.

Head Uudised GoodNews