1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Raplamaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Aile ja Ülo Pajula perekonda
Raplamaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Aile ja Ülo Pajula perekonda

Raplamaal tunnustati konkursil „Kogukonna pärl“ esile tõstetud Aile ja Ülo Pajula perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas 30. juulil „Kogukonna pärl“ raames Raplamaal esile tõstetud Aile ja Ülo Pajula perekonda Märjamaa vallast Sulu külast.

Aile ja Ülo Pajula perekond pälvis tunnustuse jäägitu panustamise eest kogukonda ja külaelu edendamisse. Perekond Pajula eestvedamisel on valminud Sulu küla kaunis külamaja, grillikoda ja saun, samuti on loodud töötegemise võimalused keraamikahuvilistele, käsitöömeistritele jpm.

Pajulate initsiatiivil osales Sulu-Velise külade piirkond 2012. aastal Liikumise Kodukant projektis „Avatud külaväravad“. Perekond Pajula on põlise maaelu traditsioonide edasikandja ja ühtlasi üks viimaseid lehmapidajaid piirkonnas, jätkates esivanemate talupidamise traditsioone.

Aile ja Ülo  on kasvatanud abivalmiteks, positiivse ellusuhtumisega ja kokkuhoidvateks pere neli last ja lapselapsed ning nad on suutnud kõigisse ettevõtmistesse kaasata nii lapsed kui laste abikaasad-elukaaslased ja lapselapsed. Perekond Pajula rakendab oma energiat jäägitult kogukonna teenistusse, tehes seda ikka vabatahtlikkuse alusel, põhitöö ja pereelu kõrvalt.

Head Uudised GoodNews