1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Roald Johannson on juba pea tervele maakerale ringi peale teinud
Roald Johannson on juba pea tervele maakerale ringi peale teinud

Roald Johannson on juba pea tervele maakerale ringi peale teinud

Laupäeval stardib Kanal 2 reportaažide sarja „Roaldi retked“ viies hooaeg. Taas seikleb auhinnatud saatejuht Roald Johannson mööda laia ilma, tuues vaatajateni inspireerivate globaalsete eestlaste lood üle terve planeedi.

Roaldi retked. Foto: Duo Media

Norra polaaruurija Roald Amundseni järgi nime saanud Roald Johannson on viimase mõne aasta jooksul külastanud umbes kolmekümmend erinevat riiki ja sadat erinevat küla ja linna. Siiski tunneb palju näinud rännumees, et tema missioon on veel finiši sirgest mõne kilomeetri kaugusel: „Ma ei tea kas see on mingi universumi tahe või kõrgem jõud, et mulle selline nimi on antud. Mistõttu ma olen tundnud ka endal sellist kihku, võiks öelda isegi missiooni, maailmas ringi rännata ja avastada, kohtuda uute kultuuridega ja maadega“.

Roaldi retked/Kanaari koopamees. Foto: Duo Media

Sel kevadhooajal suundub Roald Bali saarele Indoneesiasse, kus kohtub särasilmsete Eesti hotellipidajatega, Tallinnast jalga lasknud hingamisguruga, kadestamisväärset elu elavate maailmaränduritega ning trimmis kehades fitnessikaunitaride ja -coach’idega. Ühes viimaste aastate eestlaste lemmiksihtkohas Tenerife saarel Hispaanias jäävad aga Roaldi teele päris ehtne eestlasest koopamees, kes elab mäe otsas kaljurahnu sisse tahutud kodus. Ökotalunik Maarja üllatab aga Roaldit endaloodud farmis kasvatatud käsnkõrvitsa ja sidrunheinaga. Lisaks põrutab Roald Aafrika mandrile Marokosse ning tule, jää ja mere maale Islandile!

Roaldi retked/Kanaari koopamees. Foto: Duo Media

„Olge valmis ootamatusteks, sest ilmselt ei suuda ka kõige pingelisema thrilleri stsenarist kirja panna seda, milliseid elu stsenaariume on kogenud tuhanded eestlased väljaspool oma kodukamarat,“ lubab saate autor ise.

Kevadhooaja avasaade viib vaatajad pretsedenditule seiklusele Kanaari saartele, kus üks keskealine Eesti mees on otsustanud rajada oma kodu päris ehtsasse koopasse, kilomeetrite kaugusele lähimast linnast. Haapsalust pärit Andres on endine ööklubide ärimees, kuid elab nüüd vallatu ööelu asemel hoopis eraklikku ja üksildast elu. Kuidas näeb välja tänapäeva koopamehe argipäev keset tühjust, vaikust ja looduse harmooniat?

„Roaldi retked“ uus hooaeg alustab Kanal 2s laupäeval kell 20:30.

Head Uudised GoodNews