1. Avaleht
  2. Film
  3. SERIAALISOOVITUS I Orvutüdruku teekond malemaailma tippu
SERIAALISOOVITUS I Orvutüdruku teekond malemaailma tippu

SERIAALISOOVITUS I Orvutüdruku teekond malemaailma tippu

„The Queen’s Gambit” on Netflixi uus sari lastekodulapsest, kes osutub malegeeniuseks.

Peategelast Bethi kehastavad Anya Taylor-Joy ja Isla Johnston on siin mõlemad nii lummavad, et kui esimesena ilmub ekraanile vanemat Bethi mängiv Taylor-Joy, ei tahaks hästi uskuda, et 9-aastase Bethi osatäitja Johnston suudaks teda varjutada, seda enam, et sarja esimeses pooltunnis malet veel ei mängita, selleks ajaks, kui Johnston ekraanilt lahkub, on aga mulje juba peaaegu vastupidine.

Sümpaatse osatäitmise teeb Bill Camp lastekodu koristajana, kes Bethi mängima õpetab.

Bethi elu lastekodus on niigi kurb, aga kuna tegevus toimub 1960. aastatel, on see kurvemgi veel, sest naise koht oli sel ajal kodus, mitte maleturniiridel. Beth lapsendatakse ja muidugi on võõrasema algul tema malehuvi vastu, kui aga Beth hakkab turniire võitma ja raha teenima, saab võõrasemast tema suurim toetaja. Üks probleem püsib: Beth ei mängi hästi, kui ta ei võta tablette.

Sarja kirjutas ja lavastas Scott Frank, kes kirjutanud viimased Wolverine’i-filmid „Logan” (2017) ja „The Wolverine” (2013), lisaks näiteks „Out Of Sighti” (1998), kus särisesid George Clooney ja Jennifer Lopez. Lapsgeeniuste maailm pole Frankile võõras – ta kirjutas Jodie Fosteri filmi „Little Man Tate” (1991). Frank kirjutas sarja Walter Tevise raamatu põhjal. Tevis sai kuulsaks piljardimaailma raamatuga „The Hustler” (1959), mille filmiversioonis mängis Paul Newman.

Sarja laulude hulgas on näiteks The Associationi „Along Comes Mary”, millest Bloodhound Gang tegi kolm aastakümmet hiljem lõikava rokiversiooni.

Head Uudised GoodNews