1. Avaleht
  2. Film
  3. Täna esilinastub portreefilm David Vseviovist
Täna esilinastub portreefilm David Vseviovist

Täna esilinastub portreefilm David Vseviovist

Tänasest saab näha kinodes režissöör Elen Lotmani filmi “Vseviov”. See on portreefilm ajaloolasest, tudengite lemmikõppejõust ja rahva poolt armastatud raadiohäälest, kellel on unikaalne anne iga elu- ja ajaloosündmus põnevaks looks jutustada.

Portreefilm kujutab endast kulgemist koos David Vsevioviga läbi tema sünnipäeva – nii pidulikel üritustel seltskonnas kui ka temaga kahekesi. Vseviovile omane soe ja heatahtlik huumor ning optimistlik vaade kõikjal saatmas. David on eelkõige humanist ja see väljendub ka tema mõtisklustes meie ühiskonna valupunktidest.

“See film on võimalus piiluda nii ühe Eesti kaasaja tähelepanuväärse mõtleja pähe kui ka lähiringi – seda kõike pieteeditundeliselt ja soojalt,“ rääkis filmi produtsent Kristiina Davidjants.

“Ma olen väga tänulik Davidile, et ta usaldas meid, et see film saaks sündida. Ma usun, et tema humaanne ja eluterve vaade maailmale on miski, mis võiks vaatajaga kinosaalist kaasa tulla ja praegusel pimedal ajal hinge soojendada,” märkis filmi režissöör Elen Lotman.

Filmi režissöör ja operaator on Elen Lotman, monteerija Moonika Põdersalu, helirežissöör Indrek Soe, produtsent Kristiina Davidjants ja tootja Maagiline Masin. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvusringhääling.

52- minutit pikk dokumentaalfilm on eesti keeles, subtiitrid vene keeles. “Vseviov” linastub kinodes üle Eesti ning pileteid saab juba osta kinode Apollo, Artis ja Sõprus kinokavadest ning jõulude paiku esilinastub film ka ETV ekraanil.

Filmi sünopsis

David Vseviovil on sünnipäev. Päev nagu ikka – täis aja möödumist ja möödunud aja lugusid. “Vseviov” on portreefilm Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessorist, tudengite lemmikõppejõust ja rahva poolt armastatud raadiohäälest, kes on suutnud ka kõige kuivemad ajaloosündmused müstiliste lugudena kuulajate hinge valada. Davidi jutustatud ajalugu ongi aja lugu – mõttevool, milles lugu ja aeg põimuvad, näitamaks üksikute hetkede suuremat tähendust. Davidi ümber ja sees voolav aeg ei peatu ka tema sündmusterohkel sünnipäeval, mille vaatajatena lugu loo kaupa kaasa teeme.

TREILER

Head Uudised GoodNews