1. Avaleht
  2. Uudised
  3. Triin Ruumet lavastas Rändaja šamanistliku video
Triin Ruumet lavastas Rändaja šamanistliku video

Triin Ruumet lavastas Rändaja šamanistliku video

Rändaja värskeimas muusikavideos “Hinge kodu” mängib ühte peaosalist rebane Reedus, et tuletada meelde sügavamat hingelist seost loodusega.

Hiljuti ilmunud kolmanda heliplaadi nimilugu sai šamanistlikult värvika video režissöör Triin Ruumeti käe all.

““Hinge kodu” on võimas loits oma väe ja hingelise meeleselguse äratundmiseks. Lugu jutustab sellest, kuidas kättesaamatut otsides avastame, et kanname kõige olulisemat tegelikult endaga iga päev kaasas,” selgitab Rändaja Indrek Tammoja laulu ja video olemust kui igavest püüdlust ja teekonda enese hingekoju südamesse.

Videos kannavad ürgnaiselikult veetlevaid rolle peaosaline Ilona Maria Abiline, karusloomakasvatusest pääsenud rebane Reedus ja tema perenaine Reti Toriella. Visuaalseks kulminatsiooniks on ühisrituaal ümber lõkke, mille filmimisel sündis tõeline šamaanirituaal kodumaa väekate maagidega.

Laulule annavad naiselikku vokaalsädelust Iiris Vesik, peaosaline Ilona Maria Abiline ja Kelly Tomson, kes häälestavad kuulaja tantsuliselt psühhedeelsele rännakule. Kaasa teevad muusikud Indrek Tammoja, Paavo Eensalu, Gerda Nurmeots, Deniss Vinogradov ja Kristjan Jõemägi.

Rändaja kolmas, mahe, kosmilise kõlaga seisundimuusikaalbum sisaldab puudutusi autorilaulu-, maailmamuusika-, džässi-, popi- ja etnostiilidega. Selles on säilinud Eesti ürgsest pärimuskultuurist pärit sõnajõud, loits ja rituaal. Tosina emakeelse laulu autoriks on Indrek Tammoja, kes on ammutanud inspiratsiooni ka selliste kodumaiste autorite nagu Timo Marani, Andres Lehestiku ja Katrin Kuldjärve luulest.

Rändaja hoiab oma lauludes ja muusikas olulisel kohal inimeseks olemise lihtsust, aga ka sügavuse tähendust, vajalikku kooskõla looduse ja kaasaegse maailma vahel. “Soovin muusika ja sõnajõuga luua sidet inimteadvuse, hinge, ihade ja vajaduste vahele. Inimestena võiksime hoida rohkem tasakaalu looduse ja tehnoloogilise progressi, iidse ja moodsa vahel, kuulatada, kuulda ja olla kuuldud,” soovib teraapiliste muusikamaastike looja.

Head Uudised GoodNews