1. Avaleht
  2. Inimene
  3. TTÜ IT-tippteadlase stipendiumi saab tänavu Maksim Jenihhin
TTÜ IT-tippteadlase stipendiumi saab tänavu Maksim Jenihhin

TTÜ IT-tippteadlase stipendiumi saab tänavu Maksim Jenihhin

TTU_logo_lyhend_alternatiivne_CMYK_ESTTallinna Tehnikaülikool (TTÜ) annab kolmapäeval üle TTÜ Arengufondi 53 eriliigilist stipendiumi, neist suurima, Boris Tamme mälestusstipendiumi saab tänavu TTÜ arvutitehnika instituudi vanemteadur Maksim Jenihhin.

Sel korral rahastavad stipendiume 24 eraisikut, organisatsiooni ja ettevõtet ning stipendiumide kogusumma on ligi 90 000 eurot, teatas TTÜ BNS-ile. Suurima, 10 000-eurose akadeemik Boris Tamme mälestusstipendiumi pälvis seekord Maksim Jenihhin.

„Mul on suur au olla Boris Tamme stipendiumi laureaatide hulgas. Tänu tehnoloogia kiirele arengule oleme täna ümbritsetud keeruliste elektroonikaseadmetega ja sardsüsteemidega, mis on saanud meie igapäevaelu tavaliseks osaks. Me usaldame neid süsteeme ja peame nende korrektset, veatut käitumist enesestmõistetavaks. Samal ajal sõltume tarkadest tehissüsteemidest üha rohkem ja rohkem. Kui väiksemat sorti rikked neis süsteemides võivad meid ehk vaid pisut häirida, siis olulisemad rikked võivad põhjustada suuri katastroofe ning isegi maksta inimelusid. Tänapäeva elektroonika keerukus on kasvanud juba tasemeni, kus ühele kiibile on võimalik mahutada triljon transistorit, mis teeb testimise eriliselt raskeks. Minu senine teadustöö on pühendatud efektiivsete meetodite arendamisele, mis saaksid nimetatud keerukusega hakkama ja võimaldaksid usaldusväärsete elektroonikasüsteemide pidevat arengut,” ütles Jenihhin.

Varem on Boris Tamme stipendiumi pälvinud teiste seas IT-teadlased Tarmo Uustalu, Jaan Raik, Gert Jervan ja Tanel Alumäe.

Boris Tamme stipendiumi asutasid 2002. aasta sügisel Abobase Systems AS, Cell Network AS, Cybernetica AS ja Oracle’i Eesti filiaal.

Head Uudised GoodNews