1. Avaleht
  2. Film
  3. VAATA FILME I Filmide keskkonda Videolink lisandub aina uusi filmi
VAATA FILME I Filmide keskkonda Videolink lisandub aina uusi filmi

VAATA FILME I Filmide keskkonda Videolink lisandub aina uusi filmi

Eelmise aasta detsembris avatud filmide keskkonda on lisandunud uusi filme. Praegu, kui kinod on suletud, pakub Videolink kõigile filmihuvilistele võimalust vaadata kodus parimaid väärtfilme, lastefilme, koguperefilme ja seriaale. Uue keskkonna põhieesmärk on filmihuvilistele kättesaadavaks teha erinevatel filmifestivalidel auhinnatud filmid, samuti laia kõlapinda tekitanud Euroopa väärtfilmid, mõningal määral ka teiste riikide filme. Filmide valiku on kokku pannud väikelevitajad A-One Films, BestFilm, Estinfilm, Menufilmid ja Must Käsi.

Pidevalt lisandub keskkonda ka uusi filme, viimati kuulsa iraani lavastaja Jafar Panahili koomiline draama “Taksojuht”.

Mida teha, kui oled režissöör, aga kohtuotsus keelab filmimise? Jafar Panahilil on sellele küsimusele mitu head vastust. Berliinis parima filmi Kuldkaruga pärjatud komöödia “Taksojuht” on põhimõtteliselt selfie. Olude sunnil taksot sõitev režissöör on asetanud armatuurlauale kaamera ning salvestanud sellega kelmikast huumorist pulbitseva eneseiroonilise meistriteose, mis paneb kiiremini põksuma iga kinosõbra südame. Geniaalne lavastaja on suhteliselt saamatu taksojuht, kellel pole õrna aimugi, kuhu tema kliendid soovivad sõita ja see polegi oluline. Tähtis on hoopis see, milline suurepärane galerii erinevaid inimesi tema taksost läbi käib ning millised ootamatud sündmused takso sees, ees ja taga aset leiavad. Koomilised karakterid tagapingil vahelduvad ja pilt tänapäeva Iraanist joonistub üha selgemini välja, põhiteemadeks kuritöö ja karistus ning filmitegemine. Tohutu südamesoojusega tehtud mängulise filmi ainus viga on see, et ta saab liiga kiiresti läbi. Aga heldimus ja muie suunurgas püsib kaua. Sõprade abil mälupulgal laia maailma toimetatud filmil puuduvad tiitrid, et Iraani kohtusüsteem ei saaks Panahit kohtukeelust üleastumises süüdistada. “Ametlikult” on tegemist lihtsalt ühe takso turvakaamera salvestisega.

Filmidest, mis Videolink.ee lehel on võimalik endale tellida, võib esile tuua näiteks Lars von Trieri skandaalse “Nümfomaani” mõlemat osa, “Melanhooliat”, “Antikristust”, “Maja, mille Jack ehitas”, May el-Toukhy “Ärtuemandat”, peaosas tunnustatud Taani näitlejanna Trine Dyrholm, Ruben Östlundi filmi “Ruut” (The Square), mis võitis  2017. aastal Cannes’i filmifestivalil Kuldse Palmioksa, Robert Schwentke tõestisündinud lool põhinevat ajaloodraamat “Kapten”, aga näiteks ka Claire Denis film “Elu tähtede keskel”, peaosas paljude lemmik Robert Pattinson, kes hiljuti ka Eestit väisas ning Christopher Nolani filmi “Tenet” võtetel osales, ja võõrkeelsele Oscarile kandideerivat argentiina režissööri Luis Ortega filmi “Ingel”, mille peategelaseks legendaarne 70ndate sarimõrvar Carlos Robledo Puch, keda kehastab Lorenzo Ferro, seriaalidest Bruno Dumonti selleaastast absurdi-ulmekomöödiat “CoinCoin”, lastefilmidest leiab levifilmide platvormilt näiteks kaks PÖFFi Just Filmi programmis olnud filmi “Häkker” ja “Ruuduline Ninja”.

Head Uudised GoodNews