1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. Valentinipäevaks jõuab kinno Matthew Bourne’i tantsulavastus „Romeo ja Julia“
Valentinipäevaks jõuab kinno Matthew Bourne’i tantsulavastus „Romeo ja Julia“

Valentinipäevaks jõuab kinno Matthew Bourne’i tantsulavastus „Romeo ja Julia“

Vaid ühel õhtul, valentinipäeval, 14. veebruaril toob Forum Cinemas Coca-Cola Plaza korduslinastusena taas kinno ühe hinnatuima kaasaegse tantsu koreograafi Sir Matthew Bourne’i tantsuetenduse „Romeo ja Julia“.

„See möödunud aasta üheks oodatuimaks tantsuetenduseks kuulutatud lavastus linastus tegelikult meie kinodes juba möödunud aasta lõpus, aga leidsime, et just valentinipäeval oleks väga sobib seda veel kord näidata,“ selgitas Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod.

Novod lisas, et etendus tulebki kordusele vaid sellel ühel päeval Coca-Cola Plazas. “Suuremad Romeo ja Julia fännid võivad tegelikult lisaks ka märtsi lõpus sammud kino poole seada, sest siis linastub meil samanimeline Moskva Suure Teatri ballett.“

Matthew Bourne’ile iseloomuliku nurga alt jutustatud „Romeo ja Julia“ pakatab noorusest ja elujõust ning esitajateks on Ühendkuningriigi säravaimad tantsijad tantsutrupist New Adventures.

Shakespeare’i klassikalise konfliktirohke armastusloo kirgliku ja kaasaegse tõlgenduse tegevus toimub lähitulevikus „Verona Instituudis“, kuhu ühiskond on vangistanud „probleemsed“ noored eesmärgiga nad teistest eraldada ning hävitada nende nooruslik hing ja individuaalsus. Peategelastest kaks noort armastajat peavad aga oma südant järgima ja koos olemiseks kõigega riskima.

Ajatu lugu keelatud armastusest, allasurutud tunnetest ja teismeea avastustest filmiti kinolinale toomiseks üles Londoni Sadler’s Wellsi teatris.

Etenduse lavastaja ja koreograaf on kõrgelt hinnatud Matthew Bourne, lavakunstnik Lez Brotherson, valguskunstnik Paule Constable, helikujundaja Paul Groothuis. Muusikat esitab orkester New Adventures Orchestra Brett Morrise dirigeerimisel.

Head Uudised GoodNews