1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Aare Rüütel Võrno saates: kadunud inimesed ei ole enam ainult eriüksuste teema
VIDEO! Aare Rüütel Võrno saates: kadunud inimesed ei ole enam ainult eriüksuste teema

VIDEO! Aare Rüütel Võrno saates: kadunud inimesed ei ole enam ainult eriüksuste teema

Sihtasutuse Kadunud juht Aare Rüütel ütles saates „Hannes Võrno 33 minutit“, et politsei kujundab arvamust, et kadunud inimesed on ainult mingite eriüksuste teema, kuid see ei ole enam nii.

Foto: GoodNews

„Me oleme teinud seda üheksa aastat. Meil on inimesi erinevatest Eesti piirkondadest. Alati kasutame kohalikku elanikkonda. Ma ei näe mingi vajadust, et me peaksime tegema lepingu selleks ja siis ootama politsei kõnet. Kujutage nüüd ette, et mulle helistab üks ema ja ütleb, et tema tütar on kadunud, mina aga pean vastama, et teate, ma ei saa tulla, helistage 112 praegu. See on umbes nii, et kuskil külas läheb maja põlema, kõigil on ämbrid, aga nad ei saa minna, sest politsei pole ämbritele sertifikaati peale pannud,“ sõnas ta.

Üks põhjus, miks politsei ei leia kadunuid, on see, et ressurss on väike. „Reaalselt maakonnas on kaks-kolm patrulli ja otsingu alguses ei saa neid kõiki kinni panna ühe sündmusega,“ lausus Rüütel.

„Suur pole mitte meie mass, vaid ajahulk, mille me veedame ühe otsinguga seoses. Kui me otsisime Narva, Jõhvi ja Kohtla-Järve vabatahtlikega meest nimega Ivan, siis see aeg oli 14 päeva, mis on hoomamatu,“ ütles Rüütel.

Head Uudised GoodNews