1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Laine Randjärv Võrno saates: inimesest ei saa aru enne, kui pole tema mokassiinides käinud
VIDEO! Laine Randjärv Võrno saates: inimesest ei saa aru enne, kui pole tema mokassiinides käinud

VIDEO! Laine Randjärv Võrno saates: inimesest ei saa aru enne, kui pole tema mokassiinides käinud

Laine Randjärv rääkis avameelselt ja ausalt saates „Hannes Võrno 33 minutit“, et me ei oska mõõta vaimset vägivalda.

Randjärv rääkis ka vaimsest vägivallast.

„Ma ei tea, kas meie maailm tervikuna on kuidagi hulluks läinud. Ma ei ole mõelnud selliselt, et kas keegi seda tellib, aga ma mõtlen, milline on meie kasvatus koolides. Kas me paneme üksteist tähele? Kas me paneme õpetajat tähele?“ sõnas ta.

Laine Randjärv. Foto: GoodNews

„Tuleb küsida, kust see kõik algas. Kuskilt tuli vaimse vägivalla tolerants. Sven Mikseri arvates hakkas ühiskond tolereerima seda 2013. aasta paiku, mina ütleksin aga, et palju varem,“ ütles Randjärv ja tõi näitena välja, et teater NO99 on teinud väga palju haiget inimestele, kes ei ole seda väärinud.

Randjärv ütles, et algajad poliitikud peavad kiiresti õppima, kuidas kõrget palka väärt olla. „2. detsembril 2002 läksin Tartu linnavalitsusse abilinnapeaks tööle. Olin vaevalt nädala tööl olnud, kui Tartu Postimehes ilmus musta kasti sees must lugu. Ma ei mäleta enam täpselt, mida ma tegin, aga siis ma mõtlesin, et kuidas see nii on: sa tuled, lugupeetud Vanemuise kontserdimaja direktor, astud poliitikasse ja saad samal sekundil sellise pitsati nina ette?“ naeratas Randjärv.

„Ma olen olnud minister ja ma olen olnud riigikogus ja ma pean ütlema, et need on kaks väga erinevat asja. Sa ei saa aru teisest inimesest enne, kui sa pole, nagu indiaanlased ütlevad, kaks nädalat tema mokassiinides käinud,“ lausus ta.

Head Uudised GoodNews