1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FOTOD! Jazzkaarel esines Judith Hill
FOTOD! Jazzkaarel esines Judith Hill

FOTOD! Jazzkaarel esines Judith Hill

Täissaalile kontserdi andnud Jazzkaare üks peaesinejaid Judith Hill pani publiku Vabal Laval tantsima.

Californias sündinud Judith Hill valdab paljusid stiile, liikudes r’n’b ja funky-teemadelt kergelt hiphopi, džässi ja gospelitoonideni, mida sai kuulda ka eileõhtusel kontserdil. Laval olid Judith Hilli klahvpillimängijast ema Michiko ja isa Peewee, kes mängib ansamblis bassi. Jazzkaare kontserdil kõlasid laulud nii Hilli esimeselt albumilt “Back in Time” kui ka eelmisel aastal ilmunud albumilt “Golden Child”.

Kriitikud kiidavad üksmeelselt Hilli võimsat vokaali, mis tõstab kuulajad mäetippu. Lauljatari mahlakas hääl on kõlanud Michael Jacksoni, Stevie Wonderi, Elton Johni, Rod Stewarti, Josh Grobani ja paljude teiste artistide taustaseadetes heliplaatidel ja kontsertidel. 2009. aasta tuuril laulis Michael Jackson Judithiga duetti. Dokumentaalfilmis “20 Feet from Stardom” on Hillil lauljana keskne roll. Film võitis Oscari ja pälvis parima muusika eest 2015. aastal Grammy.

19.–28. aprillini kestva Jazzkaare kavas on üle 80 kontserdi Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Kuressaares, Narvas, Haapsalus, Raplas, Rakveres ja Murastes. Lisaks kontserdisaalidele kõlab Jazzkaar tänu ulatuslikule linnaruumiprojektile kohvikutes, haiglates, rongides, trammides ja erinevates ootamatutes kohtades.

Jazzkaar 2019 peaesinejad on Bobby McFerrin, John Scofield, Joshua Redman ja Judith Hill. Mitte ühelgi varasemal aastal pole Eesti artistid esitlenud festivalil nii arvukalt oma värsket loomingut: džässisõpradeni jõuab üheksa uut albumit.

Foto: Rene Jakobson / renejakobson@hotmail.com
Foto: Rene Jakobson / renejakobson@hotmail.com
Foto: Rene Jakobson / renejakobson@hotmail.com

Head Uudised GoodNews