1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Lauri Lagle võitis Vilniuses parima näitleja auhinna
Lauri Lagle võitis Vilniuses parima näitleja auhinna

Lauri Lagle võitis Vilniuses parima näitleja auhinna

free_rangeLauri Lagle võitis parima näitleja preemia Vilniuse rahvusvahelise filmifestivali Baltic Gaze võistlusprogrammis osatäitmise eest Veiko Õunpuu filmis «Free Range/ Ballaad maailma heakskiitmisest».

“Free Range/ Ballaad maailma heakskiitmisest” on lugu algajast kirjanikust Fredist (Lauri Lagle), kes oma tüdruku raseduse tõttu peab väga kiiresti otsustama oma koha üle ühiskonnas. Kui uudis teda tabab, on ta just äsja vallandatud oma töökohalt ajalehe juures ja kavatseb täielikult pühenduda kirjandusele. Kuidas elada nii, et hiljem poleks piinavalt valus mõttetult raisatud elu pärast, jäädes samal ajal härrasmeheks? Millised üleüldse on ühe inimese moraalsed kohustused?

Filmi tootja Homeless Bob Production ja produtsent Katrin Kissa.

Vilniuse rahvusvaheline filmifestival toimus 20. märtsist 4. aprillini. Lisaks «Free Range’ile» osales festivalil veel kaks eesti filmi. Eesti- Gruusia koostööfilm «Mandariinid» (režissöör Zaza Urushadze, eesti tootja Allfilm, produtsent Ivo Felt) oli samuti valitud Baltic Gaze võistlusprogrammi ning Prantsusmaa ja Eesti koostöös valminud dokumentaalfilm «Loits pimeduse peletamiseks» (A Spell to Ward Off the Darkness, režissöörid Ben Rivers ja Ben Russell, eesti tootja MTÜ Must Käsi, produtsent Indrek Kasela) osales prgrammis Critics’ Choice.

Lisainfo festivali ja auhindade kohta leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews