1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Prantsuse suursaadik tunnustas kaitseväe juhatajat teenetemärgiga
Prantsuse suursaadik tunnustas kaitseväe juhatajat teenetemärgiga

Prantsuse suursaadik tunnustas kaitseväe juhatajat teenetemärgiga

Prantsuse suursaadik Eestis tunnustas kaitseväe juhatajat ordeniga.
Foto: Eesti Kaitsevägi

Prantsuse suursaadik Eestis, T.E. Frédéric Billet andis eile kaitseväe juhatajale kindralmajor Riho Terrasele üle Auleegioni ordeni teenete eest Prantsusmaa ja Eesti vahelises koostöös.

Prantsuse suursaadik andis Auleegioni ordeni ka Eesti Energia juhatuse esimehele Sandor Liivele, samuti teenete eest Prantsusmaa ja Eesti vahelises koostöös.

Auleegioni orden on Prantsuse Valitsuse kõrgeim teenetemärk, mille on pälvinud mitmed eestlased, nende hulgas näiteks Toomas Hendrik Ilves ja Lennart Meri, Siim Kallas, Jaan Kross, Enn Eesmaa ja Arvo Pärt.

Päev varem autasustas T.E. Frédéric Billet Prantsuse residentsis kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna juhatajat Eike Ellerit, Tartu ülikooli romaani filoogia lektorit Anu Treikelderit ning Tartu ülikooli germaani, romaani ja slaavi filoloogia instituudi juhatajat Tanel Lepsood Akadeemiliste Palmiokste ordeni rüütlijärguga.

Orden Akadeemilised Palmioksad loodi 1809. aastal Napoleon I määrusega ning sellega autasustatakse Prantsusmaa ja välisriikide kodanikke, kes on andnud oma panuse prantsuse intellektuaalse, kultuuri- ja kunstipärandi edendamisse välismaal.

Head Uudised GoodNews