1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Jõgeva linna aasta õpetaja Vello Mägi: Õpin pidevalt koos õpilastega
Jõgeva linna aasta õpetaja Vello Mägi: Õpin pidevalt koos õpilastega

Jõgeva linna aasta õpetaja Vello Mägi: Õpin pidevalt koos õpilastega

Jõgeva linna aasta õpetajaks valitud Vello Mägi (keskel) koos linnavolikogu esimehe Margus Kase ja linnapea Aare Olgoga Foto: Marge Tasur
Jõgeva linna aasta õpetajaks valitud Vello Mägi (keskel) koos linnavolikogu esimehe Margus Kase ja linnapea Aare Olgoga
Foto: Marge Tasur

Jõgeva kultuurikeskuses toimunud haridustöötajate tunnustamisõhtul kuulutati Jõgeva linna aasta õpetajaks 2015 Jõgevamaa gümnaasiumi füüsikaõpetaja ja mitme kursuse läbiviija Vello Mägi. Staažikas pedagoog märkis, et arvestades teaduse ja tehnika kiiret arengut, õpib ta koos õpilastega pidevalt ka ise.

Vello Mägi Jõgeva linna aasta õpetaja nominendiks esitanud kolleegid Jõgevamaa gümnaasiumist kiidavad tema huvitavaid ja mitmekülgseid tunde ning õpilaste järjest paranevat õppeedukust. „Vello Mägi on ainuke õpetaja Jõgevamaa gümnaasiumis, kes oma tunde filmib ja analüüsib õpetamisoskuste täiustamiseks. See on innustanud õpilasi paremini õppima ja saavutama rohkem võimetekohaseid tulemusi,“ kirjutavad töökaaslased teda iseloomustades.

Vello Mägi poolt õpetatavatest õppeainetest ja kursustest (füüsika, robootika, sissejuhatus nanotehnoloogiasse ja ettevõtlusesse jne) põhjalikumalt huvitatud ning andekamad õpilased on edukalt esindanud Jõgevamaa gümnaasiumi aineolümpiaadidel ja erinevates projektides. Tuntumaid Vello Mägi juhendatud projekte on „Quantum Spin-Off“, mille raames Jõgeva noored tutvustasid nanotehnoloogilist ketiõli. Käesoleval aastal osaleb Vello Mägi Tartu kõrgkoolide ja AHHAA keskusega koostöös loodud „Uuringulaeka projektis“, mille eesmärk on arendada õpilaste uurimuslikke oskusi üle Euroopa. Samuti on Vello Mägi seotud 3D tehnoloogia juurutamisega koolis.

„Pean oluliseks, et mu õpilased elus hästi toime tuleksid ja ennast realiseerida suudaksid,“ ütles Vello Mägi. „Füüsika õppimine arendab mõtlemist ja sisseelamisvõimet. Füüsikas loome kujutlusi, mis aitavad paremini mõista, kuidas asjad maailmas toimivad,“ lisas Jõgeva linna aasta õpetaja.

„Õppimine on õpetaja ja õpilase jaoks ühine protsess, kus ka ise pidevalt õpin. Eriti on see nii  kaasaegsemates valdkondades, nagu näiteks 3D tehnoloogias,“ ütles Vello Mägi. „Oma praegust töökohta, Jõgevamaa gümnaasiumi, pean üheks kaasaegsemaks ja arenenumaks kooliks kogu Eestis,“ lausus ta.

Aasta õpetaja tiitli pälvinud Vello Mägit ning teisi silmapaistvaid pedagooge koolides ja  lasteaedades ning nende asutuste teisi töötajaid (kokad, meistrimehed) tunnustasid Jõgeva linnapea Aare Olgo ja linnavolikogu esimees Margus Kask.

Jaan-Ivo Lukas 

Head Uudised GoodNews