1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Einar Laigna Hannes Võrno saates: kogu universum on loodus
VIDEO! Einar Laigna Hannes Võrno saates: kogu universum on loodus

VIDEO! Einar Laigna Hannes Võrno saates: kogu universum on loodus

Foto: Oliver Rõõmus

Einar Laigna puhul jääb sõna ‘maailmapilt’ liiga üldsõnaliseks, sest vanameistri elukäsitlus ulatub planeedist oluliselt kaugemale.

Tallinna Televisiooni otsesaates “Hannes Võrno 33 minutit” rääkiski eruohvitser ja endine vaimulik Laigna kõigest – globaalselt ja kosmiliselt laia vaatenurgaga nagu tavaks.

“Meie ellujäämine ja allesjäämine sõltub sellest, kas me oleme harmoonias selle suure maailma, tähtede ja planeetidega või mitte. Kuna see kõik on üks tervik, siis vanad kultuurid – ja veel keskaja kultuur – vaatasid palju rohkem taevast ja planeete ja arvestasid kogu kosmosega palju rohkem kui meie tänapäeval,” leiab Laigna. “Me oleme kuidagi linnastunud, niimoodi et elame nagu plekktünnis oma suurte-vägevate egodega.”

Laigna ei kurda, vaid vaatab universumi sügavusse ja pumpab inimhingede absoluutsesse tühjusse puhast analüüsi. Kui Laigna mõttekäike saaks Richteri skaalas mõõta, ulatuks nende magnituud sajani. Neel, kel intervjuu peale kaitsmed magmaks sulavad, vaadaku uuesti. Ja kel ei sula, need vaadaku ka.

Intervjuu Einar Laignaga oli Tallinna Televisiooni otse-eetris 17. aprillil.

Talk-show “Hannes Võrno 33 minutit” jõuab Solarise keskuses asuvast endisest “Ringvaate” stuudiost vaatajani igal teisipäeval algusega kell 21.30 – vahetult enne TTV saadet “Otse kümnesse”.

Head Uudised GoodNews